Case Study

Een praktijkvoorbeeld – Penbox

    • 04 Nov 2020
    • read
  • Twitter
  • Linkedin
copyright tax

Emile Fyon, medeoprichter van Penbox

Dankzij Leyton zijn we erachter gekomen dat we gebruik kunnen maken van de POB-subsidie van Innoviris, waarmee we een duwtje in de rug kregen bij de opstart van ons bedrijf. Leyton gaf ondersteuning en begeleidde ons tijdens het initiële proces. De subsidieaanvraag werd goedgekeurd in mei. Na die eerste positieve ervaring met Leyton, besloten we om onze samenwerking nog uit te breiden en samen uit te zoeken van welke andere vormen van steun een start-up in de tech-sector nog meer gebruik kan maken.

De ontmoeting met Leyton

“In het kleine wereldje van Brusselse ondernemers en start-ups kent iedereen elkaar. Mond-tot-mondreclame is zeer effectief in incubators en co-workings zoals co.station, en ik had dan ook het geluk om in contact te komen met Penbox, kort na hun oprichting. We hebben elkaar ontmoet tijdens een netwerkavond rond het thema artificiële intelligentie, die werd georganiseerd door de Software.Brussels-cluster. Vanaf de eerste gesprekken met Emile en Benoit, twee van de medeoprichters van Penbox, werd snel duidelijk dat er veel synergieën waren tussen hun activiteiten en onze diensten. Zij hebben veel innovatieve ideeën voor de ontwikkeling van hun platform en zij waren op zoek naar ondersteuning voor de implementatie van maatregelen die hun innovatie stimuleren.”

Met dergelijke ondersteuning kunnen we veel sneller ontwikkelen en voor ons is het dan ook belangrijk om onze kansen hiervoor te maximaliseren. De expertise van Leyton zorgt er niet alleen voor dat we veel tijd besparen bij de aanvraag, ze helpt ons ook om de cruciale elementen te identificeren en te benadrukken vanuit een technologisch en zakelijk perspectief …
Emile Fyon, medeoprichter van Penbox


Penbox heeft de PoB-subsidie inderdaad verkregen en is dit project nu aan het afronden. Er is zeer hoopgevend nieuws met betrekking tot de marktbehoefte voor hun oplossing en de levensvatbaarheid van hun zakelijke model. Aangezien wij geïnteresseerd zijn in het opbouwen van langetermijn relaties, is het Leyton-team de activiteiten van het bedrijf van dichtbij blijven volgen. Door middel van deze benadering hebben we kunnen zien dat het tijd was voor de implementatie van diverse voordelige fiscale hefbomen gerelateerd aan R&D-activiteiten zodat het jonge bedrijf haar uitgaven kan verminderen. Momenteel helpen we ze bij het verkrijgen van hulp voor de eigenlijke ontwikkeling van hun oplossing, een logisch vervolg na de PoB-subsidie. We doelen nu op een subsidie die 45% van de kosten van het volledige project kunnen dekken.”

Naast deze expertise ben ik er ook van overtuigd dat de goede verstandhouding tussen de betrokkenen bij Penbox en Leyton één van de sleutels tot het succes van dit project is. Dankzij deze goede relatie, kunnen we de ontwikkeling van de activiteiten van Penbox op de voet volgen en hen blijven helpen. Zo kunnen we naar grotere projecten kijken zoals Europese subsidies (Horizon 2020 / Horizon Europe), die overeenkomen met hun ambitie en hun talent.
Olivier Gilbert, Customer Advisor at Leyton


Onze expertise

Als u een klein, middelgroot of groot bedrijf bent en uw activiteiten hebben betrekking op innovatie, dan kan Leyton u helpen bij het optimaliseren van de kosten die gekoppeld zijn aan deze activiteiten door middel van een groot aantal hefbomen zoals subsidies, aftrekposten op inkomen dankzij innovatie en belastingvrijstelling

Neem contact op met onze specialisten op het gebied van innovatievoordelen

Contacteer ons arrow_outward arrow_outward