Chemicaliën

Maximaliseert u uw potentieel? Verhoog de waarde van uw projecten en investeringen

Kan uw bedrijf genieten van een interessante belastingverlaging voor R&D?

Belasting op R&D in de chemische industrie De chemische industrie is een van de voornaamste pijlers van de Belgische economie. Met een marktaandeel ter waarde van ca. €65 miljard in 2018 staat België wereldwijd bekend om zijn technische expertise, operationele excellentie en een uniek netwerk. Polymeren, farmaceutische producten, chemicaliën en aardgas maken deel uit van het Belgische industriële landschap en het zijn sectoren die in aanmerking kunnen komen voor R&D-stimuli. Geschat wordt dat deze bedrijven in 2018 4,5 miljard euro in R&D hebben geïnvesteerd. De regering erkent het belang van dergelijke investeringen, omdat België op die manier een voortrekkersrol kan blijven nemen op het vlak van innovaties in de chemische industrie. Daarom zijn er financiële stimuli in het leven geroepen waarmee die R&D-activiteiten worden ondersteund. Die maatregelen kunnen de kosten compenseren voor zaken zoals lonen, apparatuur, infrastructuur en vennootschapsbelastingen of de vergoeding voor auteursrechten.

Enkele activiteiten die in aanmerking komen:

  • Ontwikkeling van nieuwe synthetische producten in een laboratorium
  • Ontwikkeling of optimalisatie van industriële processen voor de chemische productie
  • Ontwikkeling van analytische methoden
  • Productie, analyse en tests van proefbatches
  • Haalbaarheids- en veiligheidsonderzoeken voor industriële processen
  • Samenstelling van nieuwe chemische verbindingen of nieuwe samenstellingen van een bestaand geneesmiddel om de kenmerken/prestaties ervan te verbeteren (bijv. houdbaarheid, veiligheid, werkzaamheid enz.)
  • Computationele studies en modellering
  • Automatisering en softwareontwikkeling
  • Experimenteel planontwerp, testing en resultaatanalyse
  • Projectmanagement, rapportage en ondersteunende communicatie

Meer over Leyton

Leyton heeft expertise op het gebied van innovatiefinanciering. Die expertise bieden we aan als een end-to-end service in de vorm van aanvragen voor vermindering van bedrijfsvoorheffing voor R&D. Wij begeleiden onze klanten tijdens de volledige procedure en bieden een complete ondersteuning vanaf de eerste screening tot en met de uiteindelijke uitbetaling. Onze belastingdeskundigen hebben een jarenlange ervaring in het samenwerken met bedrijven. Ze helpen bedrijven om waarde toe te voegen aan hun bedrijf door middel van fiscale stimuli voor R&D. Onze experts verzamelen de technische en fiscale gegevens zodat uw bedrijf optimaal kan genieten van de fiscale voordelen die door de overheid worden geboden.

Onze expertise


Leyton in cijfers

25

Jarenlange ervaring

40000

Klanten

Onze referenties

engie
Datwyler
tenforce
deme
alten
sopra steria
total
zoetis
cargill
contec
sanofi
3d systems
vinci energies
gim
Nalys

Praat met onze innovatiefinancieringsspecialisten

Contacteer ons arrow_outward arrow_outward