Gedeeltelijke vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor R&D

Wat is gedeeltelijke vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor R&D en komt u hiervoor in aanmerking?Innovatie speelt een belangrijke rol in de groei van een moderne kenniseconomie. De Belgische regering ondersteunt onderzoek en ontwikkeling (R&D) en innovatie op federaal en nationaal niveau door middel van belastingvoordelen voor R&D om deze activiteiten te ondersteunen.

Ontdek nieuwe kansen voor uw bedrijf

Zoom in op de gedeeltelijke ‘vrijstelling bedrijfsvoorheffing’ voor R&D

Gedeeltelijke vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor R&D

Bedrijven kunnen genieten van een gedeeltelijke vrijstelling van de bedrijfsvoorheffing op het loon van wetenschappelijk onderzoekers ten belope van 80%. De definitie van R&D komt overeen met het Frascati-handboek van de OESO en betreft fundamenteel onderzoek, industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling. Ondernemingen die in aanmerking komen zijn onder andere bedrijven die samenwerken met specifieke Europese instellingen en Young Innovative Companies (YIC). De toepassing van de gedeeltelijke vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor R&D vereist een voorafgaande goedkeuring door de Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid. Nieuwe R&D-projecten moeten geregistreerd worden via een meldingsprocedure.

Onze toegevoegde waarde

Leyton helpt u om de R&D-activiteiten te identificeren die in aanmerking komen en gedurende het hele proces bij de voorbereiding van de uitgebreide documentatie ter staving, gaande van de afbakening tot het voorbereiden, indienen en controleren van de documenten.

Sinds 2014 doen we een beroep op de uitstekende ondersteunende diensten van Leyton. Hun toegewijde en deskundige teams zijn een grote toegevoegde waarde, want ze helpen ons om de financiering voor R&D rond te krijgen. We kunnen Leyton zonder aarzelen aanbevelen op basis van het werk dat ze voor ons doen

Dominique Durt Applied Development & Innovation Manager bij de DEME Groep

Ons team inzake gedeeltelijke vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor R&D

Christoph Van de Wouwer

Tax Director – Masters in Law and Tax Law

Sid Luyckx

R&D Director – Master in Industrial Engineering

Onze expertise


Leyton in cijfers

25

Jarenlange ervaring

40000

Klanten

Onze referenties
Nalys
gim
vinci energies
3d systems
sanofi
contec
cargill
zoetis
sopra steria
total
deme
engie
Datwyler
COGGHE 1 CO
cowboy

Praat met onze specialisten in innovatievoordelen

Contacteer ons arrow_outward arrow_outward