Wallonië (DG06) – Waalse Gewest

Wallonië (DG06) – Waalse Gewest

Heeft u een innovatief idee dat uw bedrijf een boost kan geven?

Experimentele ontwikkeling

Het Waalse Gewest kent subsidies toe om u bij dit onderzoek te helpen

De ‘experimentele ontwikkelingsprojecten’ die worden ondersteund door de het portaal voor onderzoek en technologische ontwikkeling (portail de la Recherche et des Technologies), zijn gericht op innovatieve bedrijven met een operationeel hoofdkantoor in Wallonië die een innovatief idee hebben, maar nog vele hordes moeten nemen vooraleer ze de innovatie effectief op de markt kunnen brengen. Als u een nieuwe technologie moet ontwikkelen, uw processen of diensten moet verbeteren of eerst een prototype- of pilotfase moet doorlopen, kan het Waalse Gewest u ondersteunen met een terug te betalen voorschot. Als het project alleen wordt uitgevoerd, bedraagt het terug te betalen voorschot 35 tot 55 %. De mate waarin het gewest tussenkomt is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf. Voor een project in een samenwerkingsverband is een hogere tussenkomst mogelijk.

Industrieel onderzoek

Via het portaal voor onderzoek en technologische ontwikkeling steunt het Waalse Gewest bedrijven die ‘industriële onderzoeksprojecten’ uitvoeren, door subsidies beschikbaar te stellen. Dit type project beslaat vooruitstrevend onderzoek met een inherent hoog risico, maar dat eventueel kan leiden tot een baanbrekende innovatie. De bedoeling is om fundamentele kennis te vergaren in een bepaald gebied, waarbij er geen plannen zijn in de nabije toekomst om die kennis om te zetten in de praktijk. De subsidie bedraagt 30 tot 70 % en hangt af van de grootte van uw bedrijf en de geplande samenwerking.

Investment Deduction & R&D Tax Credit

Proces- en/of organisatorische innovatie

Deze subsidie van het portaal voor onderzoek en technologische ontwikkeling is gericht op KMO’s die hun human resources willen reorganiseren of innovatieve processen willen opzetten. Procesinnovatie slaat op de implementatie van productie- of distributieactiviteiten binnen het bedrijf om de door het bedrijf geproduceerde toegevoegde waarde te vergroten. Dit proces moet leiden tot een nieuwe aanpak binnen de activiteitensector van het bedrijf of de stand van de techniek op dit gebied aanmerkelijk verbeteren. Organisatorische innovatie slaat op de implementatie van human resourcesmanagement in relatie tot de werkplek en de interne en externe actoren van het bedrijf, dat als nieuw of als een grote verbetering moet worden beschouwd ten opzichte van wat gangbaar is in de sector. Deze organisatorische innovatie gaat gepaard met het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën. In de praktijk dekt deze subsidie 50 % van de projectkosten voor KMO’s. Niet autonome bedrijven kunnen maximaal 15 % steun ontvangen.

Onze toegevoegde waarde

 • Technische en financiële kennis voor de voorbereiding van het bedrijfsdossier en technische werkpakketten
 • Succesratio van 95%
 • Volledige administratieve ontzorging na ontvangst van de subsidie
 • Matchmaking als u partners nodig heeft
 • Kennis van Europese subsidies in verband met onderzoek en ontwikkeling, zie Europese subsidies

Onze consultant voor het Waalse Gewest

Serge Kalitventzeff

Serge Kalitventzeff

Grants Manager – Master in Economics

Linkedin

Onze consultant voor het Waalse Gewest

Serge Kalitventzeff

Serge Kalitventzeff

Grants Manager – Master in Economics

Linkedin

  By selecting “Send”, I confirm that I have read, understood, and accepted the data protection declaration

  Merci pour votre message. Il a été envoyé.

  Leyton in cijfers

  12

  Landen

  20

  +

  Jarenlange ervaring

  24000

  +

  Klanten

  Leyton in cijfers

  12

  Landen

  20

  +

  Jarenlange ervaring

  24000

  +

  Klanten

  Praat met onze specialisten in regionale subsidies

  Contacteer ons