Vlaanderen

Heeft u een innovatief idee dat uw bedrijf een boost kan geven?

Onderzoek en ontwikkeling –
R&D-projecten
VLAIO (het Vlaamse agentschap innoveren en ondernemen) kent subsidies toe voor innovaties voor ontwikkelingsprojecten (resultaatgericht en een duidelijk bedrijfsdossier) en onderzoeksprojecten (om nieuwe kennis te vergaren).

Ontwikkelingsprojecten

Ontwikkelingsprojecten zijn gericht op innovatieve Vlaamse bedrijven die een innovatief idee hebben, maar nog vele hordes moeten nemen vooraleer ze de innovatie effectief op de markt kunnen brengen. Als u een nieuwe technologie moet ontwikkelen, uw processen of diensten moet verbeteren of eerst een prototype- of pilotfase moet doorlopen, is de ontwikkelingssubsidie van VLAIO voor uw bedrijf van toepassing. Het door VLAIO beschikbaar gestelde bedrag (25 % tot 50 % van de projectkosten) is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en eventuele samenwerkingen en is beperkt tot een maximale subsidie van € 3.000.000.

Marketer or analityc manager team dressed in suits working with paper charts and laptops at the white office interior

Onderzoeksprojecten

Subsidies voor onderzoeksprojecten steunen uw bedrijf bij de uitvoering van vooruitstrevend onderzoek met een intrinsiek hoog risico, dat op lange termijn tot een baanbrekende innovatie kan leiden. De nadruk van een onderzoeksproject ligt op de ontwikkeling van nieuwe, baanbrekende kennis, die op lange termijn nodig is voor de ontwikkeling van dit idee voor de toepassing in nieuwe of verbeterde producten, processen of diensten. Het door VLAIO beschikbaar gestelde bedrag (25 % tot 60 % van de projectkosten) is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en eventuele samenwerkingen.

Steun voor strategische verandering

Subsidies voor strategische verandering (Strategische Transformatiesteun, STS) kunnen in Vlaanderen worden aangevraagd voor een strategisch veranderingsproject. Subsidies voor strategische verandering zijn opgezet om bedrijven te steunen die nieuwe economische activiteiten ontwikkelen, waaronder bv. de implementatie van een nieuw bedrijfsmodel of het aanboren van nieuwe markten. De voorwaarde is dat de investering ten minste € 1.000.000 in materiële en/of immateriële activa bedraagt en dat € 100.000 wordt geïnvesteerd in opleiding (de drempels zijn hoger voor middelgrote en grote bedrijven). De basissteun bedraagt 8 % voor investeringen en 20 % voor opleiding. De basissteun is beperkt tot een maximum van 1 miljoen euro per bedrijf. De beoordelingscriteria voor een STS-dossier zijn de mate van innovatie, de kwaliteit van het management, de versterking van het bedrijf, de internationalisering en of de innovatie bijdraagt bij tot een duurzame versterking van het economische weefsel in Vlaanderen.

Onze toegevoegde waarde

 • Technische en financiële kennis voor de voorbereiding van het bedrijfsdossier en technische werkpakketten
 • Succesratio van 95%
 • Volledige administratieve ontzorging na ontvangst van de subsidie
 • Matchmaking als u partners nodig heeft
 • Kennis van Europese subsidies in verband met onderzoek en ontwikkeling, zie Europese subsidies

Onze consultant voor Vlaanderen

Sven Weemaels

Sales Manager – Bachelor in Social Science

Linkedin

Onze consultant voor Vlaanderen

Sven Weemaels

Sales Manager – Bachelor in Social Science

Linkedin

  By selecting “Send”, I confirm that I have read, understood, and accepted the data protection declaration

  Merci pour votre message. Il a été envoyé.

  Leyton in cijfers

  12

  Landen

  20

  +

  Jarenlange ervaring

  24000

  +

  Klanten

  Leyton in cijfers

  12

  Landen

  20

  +

  Jarenlange ervaring

  24000

  +

  Klanten

  Praat met onze specialisten in regionale subsidies

  Contact met ons opnemen