Vlaanderen

Heeft u een innovatief idee dat uw bedrijf een boost kan geven?

Onderzoek en ontwikkeling – R&D-projecten

VLAIO (het Vlaamse agentschap innoveren en ondernemen) kent subsidies toe voor innovaties voor ontwikkelingsprojecten (resultaatgericht en een duidelijk bedrijfsdossier) en onderzoeksprojecten (om nieuwe kennis te vergaren).

Ontwikkelingsprojecten

Ontwikkelingsprojecten zijn gericht op innovatieve Vlaamse bedrijven die een innovatief idee hebben, maar nog vele hordes moeten nemen vooraleer ze de innovatie effectief op de markt kunnen brengen. Als u een nieuwe technologie moet ontwikkelen, uw processen of diensten moet verbeteren of eerst een prototype- of pilotfase moet doorlopen, is de ontwikkelingssubsidie van VLAIO voor uw bedrijf van toepassing. Het door VLAIO beschikbaar gestelde bedrag (25% tot 50% van de projectkosten) is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en eventuele samenwerkingen en is beperkt tot een maximale subsidie van € 3.000.000.

Steun voor strategische verandering

Subsidies voor strategische verandering (Strategische Transformatiesteun, STS) kunnen in Vlaanderen worden aangevraagd voor een strategisch veranderingsproject. Subsidies voor strategische verandering zijn opgezet om bedrijven te steunen die nieuwe economische activiteiten ontwikkelen, waaronder bv. de implementatie van een nieuw bedrijfsmodel of het aanboren van nieuwe markten. De voorwaarde is dat de investering ten minste € 1.000.000 in materiële en/of immateriële activa bedraagt en dat € 100.000 wordt geïnvesteerd in opleiding (de drempels zijn hoger voor middelgrote en grote bedrijven). De basissteun bedraagt 8% voor investeringen en 20% voor opleiding. De basissteun is beperkt tot een maximum van 1 miljoen euro per bedrijf. De beoordelingscriteria voor een STS-dossier zijn de mate van innovatie, de kwaliteit van het management, de versterking van het bedrijf, de internationalisering en of de innovatie bijdraagt bij tot een duurzame versterking van het economische weefsel in Vlaanderen.

Onze toegevoegde waarde

● Technische en financiële kennis voor de voorbereiding van het bedrijfsdossier en technische werkpakketten
● Succesratio van 95%
● Volledige administratieve ontzorging na ontvangst van de subsidie
● Matchmaking als u partners nodig heeft
● Kennis van Europese subsidies in verband met onderzoek en ontwikkeling, zie Europese subsidies

Contacteer ons   Onze consultant voor Vlaanderen

   Sven Weemaels

   Sales Manager – Bachelor in Social Science

   Onze expertise op subsidiegebied

   Leyton in cijfers

   25

   Jarenlange ervaring

   40000

   Klanten

   Onze referenties
   engie
   Datwyler
   tenforce
   deme
   alten
   sopra steria
   total
   zoetis
   cargill
   contec
   sanofi
   3d systems
   vinci energies
   gim
   Nalys

   Praat met onze specialisten in regionale subsidies

   Contact met ons opnemen arrow_outward arrow_outward