Brussels Innoviris

Heeft u een innovatief idee dat uw bedrijf een boost kan geven?

Het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest kent subsidies toe om u bij dit onderzoek te helpen

Experimentele ontwikkeling

De ‘experimentele ontwikkelingsprojecten’ die Innoviris ondersteunt zijn gericht op innovatieve bedrijven met een operationeel hoofdkantoor in Brussel die een innovatief idee hebben, maar nog vele hordes moeten nemen vooraleer ze de innovatie effectief op de markt kunnen brengen. Als u een nieuwe technologie moet ontwikkelen, uw processen of diensten moet verbeteren of eerst een prototype- of pilotfase moet doorlopen, kan Innoviris u ondersteunen met een subsidie of een terug te betalen voorschot. Als het project alleen wordt uitgevoerd, dekt de subsidie tussen 25 en 45 % van het totale budget, terwijl het terug te betalen voorschot maximaal 55 % dekt. De aard en de omvang van de tussenkomst door Innoviris is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf. Voor een project dat wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband is een grotere tussenkomst mogelijk.

Industrieel onderzoek

Via Innoviris steunt het Brusses Hoofdstedelijk Gewest bedrijven die ‘industriële onderzoeksprojecten’ uitvoeren door subsidies beschikbaar te stellen. Dit type project beslaat vooruitstrevend onderzoek met een inherent hoog risico, maar dat eventueel kan leiden tot een baanbrekende innovatie. De bedoeling is om fundamentele kennis te vergaren in een bepaald gebied, waarbij er geen plannen zijn in de nabije toekomst om die kennis om te zetten in de praktijk. De subsidie bedraagt 50 tot 70 % en hangt af van de grootte van uw bedrijf en de geplande samenwerking.

Investment Deduction & R&D Tax Credit

Proces- en/of organisatorische innovatie

De Innoviris-subsidie is bedoeld voor bedrijven die hun human resources willen reorganiseren of innovatieve processen willen opzetten. Procesinnovatie slaat op de implementatie van productie- of distributieactiviteiten binnen het bedrijf om de door het bedrijf geproduceerde toegevoegde waarde te vergroten. Dit impliceert aanzienlijke veranderingen op het gebied van technieken, hardware en software. Organisatorische innovatie slaat daarentegen op de implementatie van nieuwe organisatorische methodes in praktijken, in relatie tot de werkplek en tot de interne en externe actoren van het bedrijf, door middel van informatie- en communicatietechnologieën. In de praktijk dekt deze subsidie 50% van de projectkosten voor KMO’s. Grote bedrijven komen enkel in aanmerking wanneer ze samenwerken met een KMO en kunnen in dat geval maximaal 15% steun ontvangen.

Onze toegevoegde waarde

 • Technische en financiële kennis voor de voorbereiding van het bedrijfsdossier en technische werkpakketten
 • Succesratio van 95%
 • Volledige administratieve ontzorging na ontvangst van de subsidie
 • Matchmaking als u partners nodig heeft
 • Kennis van Europese subsidies in verband met onderzoek en ontwikkeling, zie Europese subsidies

Onze Innoviris-consultant voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Serge Kalitventzeff

Serge Kalitventzeff

Grants Manager – Master in Economics

Linkedin

Onze Innoviris-consultant voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Serge Kalitventzeff

Serge Kalitventzeff

Grants Manager – Master in Economics

Linkedin

  By selecting “Send”, I confirm that I have read, understood, and accepted the data protection declaration

  Merci pour votre message. Il a été envoyé.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

  Leyton in cijfers

  12

  Landen

  20

  +

  Jarenlange ervaring

  24000

  +

  Klanten

  Leyton in cijfers

  12

  Landen

  20

  +

  Jarenlange ervaring

  24000

  +

  Klanten

  Praat met onze specialisten in regionale subsidies

  Contacteer ons