Life sciences en de farmaceutische

Geef waarde aan uw projecten en investeringen. Maximaliseert u uw potentieel al?

Doet uw bedrijf voordeel met de interessante vermindering van bedrijfsvoorheffing voor R&D?

R&D in life sciences en de farmaceutische industrie In life sciences en de farmaceutische industrie staan onderzoek en innovatie centraal. Van laboratorium tot productieketen, de inspanningen van deze bedrijven op het vlak van R&D zijn enorm. En dat gaat gepaard met de nodige financiële investeringen. Veel activiteiten en investeringen in deze context maken echter geen gebruik van de belastingvermindering of voordelen gekoppeld aan R&D die de overheid ter beschikking stelt. In België zijn de life science- en farmaceutische bedrijven, CDMO’s, productievestigingen, CRO’s en instanties die instaan voor de naleving van de regelgeving goed geplaatst om in aanmerking te komen voor de financiële ondersteuning voor innovatie en R&D. Deze maatregelen kunnen de kosten compenseren voor zaken zoals lonen, apparatuur, infrastructuur, de vennootschapsbelasting en auteursrechten.

Enkele voorbeelden van R&D- activiteiten die in aanmerking komen:

  • Ontwikkeling van nieuwe of verbeterde farmaceutische, biologische geneesmiddelen of medische apparaten en producten
  • Samenstelling van nieuwe chemische verbindingen of de nieuwe samenstelling van bestaande geneesmiddelen om de kenmerken/prestaties ervan te verbeteren (bv. houdbaarheid, veiligheid, werkzaamheid)
  • Ontwikkeling van methodes, protocollen, procedures of processen (in het lab of op industriële schaal)
  • Ontwikkeling van nieuwe hardware en softwaresystemen (bv. data-analyse en -processen, monitoring van het productievolumen, kwaliteitscontroles enz.)
  • Verbetering van bestaande productieprocessen of -technologieën
  • Oprichting van een nieuwe fabriek of productielijn waarbij nieuwe technologie of nieuwe productietechnieken worden gebruikt
  • Ontwerp, beheer, uitvoering en rapportage van klinische studies
  • Voorbereiding van de vereiste documentatie

Meer over Leyton

Leyton heeft expertise op het gebied van innovatiefinanciering. Die expertise bieden we aan als een end-to-end service in de vorm van aanvragen voor vermindering van bedrijfsvoorheffing voor R&D. Wij begeleiden onze klanten tijdens de volledige procedure en bieden een complete ondersteuning vanaf de eerste screening tot en met de uiteindelijke uitbetaling. Onze belastingdeskundigen hebben een jarenlange ervaring in het samenwerken met bedrijven. Ze helpen bedrijven om waarde toe te voegen aan hun bedrijf door middel van fiscale stimuli voor R&D. Onze experts verzamelen de technische en fiscale gegevens zodat uw bedrijf optimaal kan genieten van de fiscale voordelen die door de overheid worden geboden.

Onze expertise


Gedeeltelijke vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor R&D

Wat is gedeeltelijke vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor R&D en komt u hiervoor in aanmerking?

Aftrek voor innovatie-inkomsten

Wat houdt de innovatieaftrek in en hoe kan ik ervan genieten?

Vergoeding voor auteursrechten

Wat is de fiscale regeling voor vergoeding voor auteursrechten en hoe kan ik ervan genieten?

Subsidies

Van welk soort subsidies kan mijn bedrijf genieten?

Leyton in cijfers

Landen

12

Jarenlange ervaring

20

Klanten

24 000

Praat met onze innovatiefinancieringsspecialisten

Contacteer ons
arrow_outward arrow_outward