De leden van het team

Sam Goodchild Skipper Leyton Sailing Team Sam Goodchild – 32 jaar oud

Sam Goodchild is gespecialiseerd in oceaanraces, zowel multi- als monohull en zowel bemand als solo. Hij heeft de laatste jaren een schat aan zeilervaring opgedaan en heeft zodoende een solide bagage op weten te bouwen. Sinds 2019 is hij schipper bij Leyton, en momenteel zeilt hij aan boord van de Ocean Fifty, een veeleisende en krachtige trimaran. Deze Engelse schipper woonde tot zijn tiende met zijn familie op een boot. Hij verhuisde in 2011 naar Frankrijk om zich te specialiseren in oceaanracen.

Aymeric Chappellier Team Manager Leyton Sailing Team Aymeric Chappellier – 41 jaar oud

Aymeric is de manager van Team Leyton. Hij is naast ingenieur en scheepsarchitect, ook een uitstekend wedstrijdzeiler. De Franse zeiler maakte zijn debuut in de Mini klasse voordat hij overstapte naar de Class40. Hij heeft zich vervolgens ontwikkeld in de Ocean Fifty en is nu ook bemanningslid tijdens de Pro Sailing Tour en co-schipper tijdens de Transat Jacques Vabre.

Leyton Sailing Team Pro Sailing Tour Een ijzersterk team

Het Leytonteam telt ook een Team Manager, een logistiek manager, een trainer en getalenteerde bemanningsleden die samenwerken op zee, zonder wie het niet zou lukken

De hoogtepunten van het team

Herbeleef de gebeurtenissen die het verhaal vertellen van het Leyton Sailing-avontuur, dankzij de inzet en successen van onze skippers.

Leyton finishes 3rd in Transat Jacques Vabre Transat Jacques Vabre 2021

Sam Goodchild en Aymeric Chappelier zijn met de Ocean Fifty als derde geëindigd in de Transat Jacques Vabre 2021. Het was de eerste trans-atlantische race in een trimaran voor de twee Franse zeilers die dankzij een prachtige comeback zelfs een podiumplaats wisten te behalen. Toen ze de finishlijn passeerden, leidde dit dan ook tot een explosie van vreugde bij de twee schippers na een lange en intense race.

Leyton Sailing Team winner of the Pro Sailing Tour Leyton, winnaar van de 2021 Pro Sailing Tour

Het Leyton Sailing Team heeft de Grand Slam behaald in het eerste seizoen van de Pro Sailing Tour. Na er tijdens de wedstrijden in Brest, La Rochelle en Las Palmas de Gran Canaria met de winst vandoor te zijn gegaan, wonnen Sam en zijn bemanning ook de Final Rush. Een geweldig resultaat voor het eerste jaar van onze Britse schipper in de Ocean Fifty.

Summit of Sustainable Organisations by Leyton Top duurzame organisaties 2021 – Marseille, Frankrijk

De tweede top over duurzame organisaties werd in juli 2021 in Marseille gehouden. Leyton heeft een week lang betrokken actoren bijeengebracht om van gedachten te wisselen over verschillende thema’s op het gebied van duurzame ontwikkeling. Het was ook de gelegenheid om de winnende start ups van de Sustainable Innovation Challenge, die hun project kwamen presenteren, te belonen.

Launching of the Ocean Fifty Leyton Tewaterlating van de nieuwe Leyton Ocean Fifty

Na een winter in de werf werd de nieuwe Ocean FIfty Leyton, getooid in haar nieuwe kleuren, in maart te water gelaten in La Trinité sur Mer onder toeziend oog van schipper Sam Goodchild en het hele team. De Britse zeiler neemt het roer in handen voor dit nieuwe seizoen, waarvan de Transat Jacques Vabre dit najaar het hoogtepunt zal zijn.

Route du Rhum 2018 Leyton Sailing Team Route du Rhum 2018

Tijdens zijn 1ste Route du Rhum behaalde Arthur Le Vaillant de 4de plaats, wat een prestatie!

De doelstellingen van het project

Een project dat in overeenstemming is met de verplichtingen van de Groep

Alle acties en activiteiten van het team zijn consistent met de waarden van de Groep, dat wil zeggen solidariteit en uitmuntendheid, maar ook het behoud van het milieu door het project te gebruiken als katalysator voor goede praktijken en initiatieven voor samen werken aan een duurzamere wereld.

Heole Leyton Sailing Team Een project als katalysator van innovatie

De Leyton Ocean Fifty profileert zich als een laboratorium voor innovatie met flexibele organische zonnepanelen aan boord die ontwikkeld zijn door de start-up Héole. Ook de opkomst van innovatieve projecten wordt via de Sustainable Organisations Challenge gestimuleerd.

Leyton x The Magenta Project Leyton x The Magenta Project

Als onderdeel van de inzet van de groep voor gendergelijkheid heeft het team in samenwerking met het Magenta Project, een organisatie die de integratie van vrouwen in de wereld van het wedstrijdzeilen bevordert, een reeks trainingssessies exclusief voor vrouwen opgezet. Deze clinics bieden vrouwelijke zeilers de mogelijkheid om te kust- en zeezeilen met Sam Goodchild en zijn bemanning aan boord van de Ocean50, maar behelst ook een reeks workshops en seminars onder leiding van gasten uit de sportwereld.

Carbon footprint sailing De koolstofvoetafdruk en compensatie voor de milieu-impact van de Class40 in 2018

In 2018 wilden onze energietransitieteams, voor de 1e keer in de nautische sector, de volledige koolstofvoetafdruk van onze Class40 compenseren. Dit doel werd gedeeld met zoveel mogelijk mensen zodat elke deelnemer kon meedenken om de koolstofimpact van de bouw en het gebruik van deze raceboten te verminderen. We hebben ervoor gekozen om die impact te compenseren door bomen te planten met Reforest’Action.

Thank You_Covid_Leyton Sailing Team We bedanken iedereen die betrokken is bij de bestrijding van COVID-19

We hebben aan de medewerkers van de groep gevraagd om personen te bedanken voor zijn/haar hulp tijdens de COVID-19-crisis . Voortaan krijgen zij een symbolische plaats aan boord van de Multi50 en vergezellen zij Arthur op zee, want de namen van de 200 “helden” van de medewerkers staan op het zeil van de boot geschreven

De sponsors van het team 

Talloze partners steunen het project. Een grote groep verleent financiële en technische steun aan het team.

Wil u meer informatie of wil u sponsoren?
Contacteer ons arrow_outward arrow_outward