Bouw en industrie

Ontwikkelt u innovatieve oplossingen voor constructieproblemen? Mogelijk komt u in aanmerking voor de vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor R&D

Kan uw bedrijf genieten van een interessante vermindering van bedrijfsvoorheffing voor R&D?

R&D in de bouw en industrie De bouwsector en de industrie bestaan al honderden jaren en zijn nog steeds voortdurend in ontwikkeling. Gezien de continue technologische ontwikkelingen (nieuwe materialen, nieuwe berekeningstools, nieuwe processen enz.) en de nieuwe vereisten (milieubeperkingen, marktbehoeften enz.) wordt er in verschillende segmenten van deze sectoren geïnnoveerd. Honderden industriële en constructiebedrijven werken aan technisch uitdagende projecten. De meeste daarvan vallen onder de definitie van experimentele ontwikkeling en voldoen daarom aan de criteria voor de vermindering van bedrijfsvoorheffing voor R&D. Uit onze ervaring blijkt dat veel van deze bedrijven niet op de hoogte zijn dat hun werk in aanmerking kan komen voor deze steunmaatregelen.

Voorbeelden van R&D-projecten die worden gezien als experimentele ontwikkeling:

Energiebesparing: tegenwoordig is het erg belangrijk om het energieverbruik te verminderen. Daarom moeten de ingenieurs de beste technologieën combineren om de energie die nodig is voor de dagelijkse werking zo veel mogelijk te beperken. De kans is groot dat dergelijke projecten aan de R&D-criteria voldoen, afhankelijk van hun toepassingsgebied. Stabiliteitsberekeningen van complexe gebouwen of bouwwerken kunnen in sommige gevallen deel uitmaken van een R&D-activiteit. Het vernieuwen van productielijnen en het verbeteren van de productkwaliteit zijn twee voorbeelden van projecten die zonder enige twijfel als R&D worden gezien. Maar meestal liggen de oplossingen voor die projecten echter niet voor de hand en moeten eerst grote technische problemen worden opgelost. Op die manier zijn deze projecten ontegensprekelijk te kaderen binnen R&D.

Meer over Leyton

Leyton heeft expertise op het gebied van innovatiefinanciering. Die expertise bieden we aan als een end-to-end service in de vorm van aanvragen voor vermindering van bedrijfsvoorheffing voor R&D. Wij begeleiden onze klanten tijdens de volledige procedure en bieden een complete ondersteuning vanaf de eerste screening tot en met de uiteindelijke uitbetaling. Onze belastingdeskundigen hebben een jarenlange ervaring in het samenwerken met bedrijven. Ze helpen bedrijven om waarde toe te voegen aan hun bedrijf door middel van fiscale stimuli voor R&D. Onze experts verzamelen de technische en fiscale gegevens zodat uw bedrijf optimaal kan genieten van de fiscale voordelen die door de overheid worden geboden.

Onze expertise


Leyton in cijfers

25

Jarenlange ervaring

40000

Klanten

Onze referenties

engie
Datwyler
tenforce
deme
alten
sopra steria
total
zoetis
cargill
contec
sanofi
3d systems
vinci energies
gim
Nalys

Praat met onze innovatiefinancieringsspecialisten

Contacteer ons arrow_outward arrow_outward